Veličina slovaAAA

Radionice


Nakon ciklusa motivacijskih seminara održat će se pet "start-up" radionica kroz koje je cilj dovesti zainteresirane žene na razinu pokretanja njihove vlastite tvrtke. Ideja je da im se, nakon što se žene na motivacijskim seminarima potakne na razmišljanje da postanu poduzetnice, putem ovih radionica pruži pomoć i daju informacije kako krenuti u poduzetništvo.

Održat će se pet trodnevnih radionica, i to po jedna u svakoj regiji (Zagreb, Rijeka, Split, Varaždin, Osijek).

Teme će se obrađivati kroz 6 modula:

Modul 1: OD POSLOVNE IDEJE DO PROFITA (Kako do dobrih ideja?, Ideja i kreativnost, Poslovna ideja-poslovna prilika)

Modul 2: SVE JE MARKETING, MARKETING JE SVE (Kako od ideje do tržišta?, Gerila marketing za početnike, Osnovna načela i pravila uspješne prodaje)

Modul 3: POSLOVNO PLANIRANJE – OD KUDA KRENUTI (Financiranje poduzetničkih poduhvata, Je li planiranje stvarno važno?, Osnovne izrade poslovnog plana)

Modul 4: ORGANIZIRAJTE SVOJ POSAO (Osnove upravljanja poslovnim procesima, Vođenje poslovne dokumentacije)

Modul 5: PODUZETNIK U ELEKTRONIČKOM POSLOVANJU (Kako e-poslovanje može pomoći Vašem poslovnom pothvatu?, Internet marketing – zašto web stranica?, Korištenje web stranice za prodaju, Upravljanje e-poslovanjem)

Modul 6: PRAVNI OBLICI ORGANIZIRANJA PODUZETNIŠTVA I POSLOVNE ODGOVORNOSTI  (Pravni oblici u poduzetništvu, Zakonodavni okviri poduzetništva, Izvori informacija, poduzetničke potporne institucije, pregled raspoloživih potpora za poduzetnike početnike i žene poduzetnice).

Navedene teme izložit će, ovisno o lokaciji, iskusni predavači partnerskih institucija projekta - Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje „Nikola Šubić Zrinski“ iz Zagreba, Tera Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka i Tehnološkog parka Varaždin. Većinu tema svojim primjerima dobre prakse potkrijepit će ambasadorice ženskog poduzetništva.

Informacije o održanim radionicama dostupne su na slijedećim poveznicama:

Osijek, 22-24. svibnja 2012.  u organizaciji Tera Tehnopolis
Zagreb, 4-6. lipnja 2012. u organizaciji HGK i Visoke škole „Nikola Šubić Zrinski“
Rijeka, 12-14. lipnja 2012. u organizaciji HGK i Visoke škole "Nikola Šubić Zrinski"
Split, 02-04. listopada 2012. u organizaciji HGK i Visoke škole "Nikola Šubić Zrinski

Fotografije s radionica možete pogledati u galeriji slika.

Datum sljedeće radionice:

Varaždin, 12-14.studenog 2012. u organizaciji Tehnološkog parka Varaždin

Završna konferencija projekta i konferencija "Poduzetništvo žena u Hrvatskoj" će se održati 27. studenog 2012. u HGK, Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb s početkom u 09:00 sati.

Detaljnije informacije o radionicama pogledati na www.een.hr u Kalendaru događanja.